/

Ble Yasir Arafat forgiftet?

Ariel Sharon har flere ganger erklært åpent at han ønsket å eliminere Arafat. Israelske medier har den siste tiden åpnet for at den palestinske presidenten kan ha blitt «likvidert».

For ganske nøyaktig ett år siden døde Yasir Arafat, PLO-leder og president for de palestinske selvstyremyndighetene. Han sovnet inn 11. november 2004, kl. 03.30, på Percy militærsykehus i Clamart sør for Paris.

Det er ingen tvil om at helsetilstanden til Abu Ammar – som palestinerne kalte ham – ble voldsomt forverret i løpet av de siste ukene. Det er heller ingen tvil om at den israelske hærens beleiring av Arafats hovedkvarter Muqata i Ramallah helt siden desember 2001 var en ekstrem påkjenning for ham, både psykisk og fysisk. Men mange palestinske ledere – som har gitt uttrykk for det offentlig – samt store deler av opinionen i arabiske land og andre steder, er ikke i tvil: Arafat ble forgiftet av israelerne. Arafats livlege, jordaneren Ashraf al-Kurdi, er av samme oppfatning. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Når alle illusjoner drukner

Default thumbnail
Neste sak

Det sosiale Europas hjerte

Andre saker om Israel

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.