Engasjementet for kurdersaken førte Zerocalcare til grensetraktene ved Kobane i Syria. Boka har befestet 33-åringens posisjon som den mest populære tegneserieskaperen i Italia. Illustrasjon fra Kobane Calling.

Bak fronten kjemper tegnerne

To reportasjebøker fra Syria, Tyrkia og Irak viser spennvidden i tegneseriejournalistikken. Kurdernes kamp skildres med italiensk engasjement og humor, mens Irak-krigens senvirkninger er dokumentert med bunnsolid amerikansk realisme.

This is bad. En like sint som skrekkslagen Sarah Glidden fyller skjermbildet i egen karikert strek. Den amerikanske tegneserieskaperen snakker i bobler og halvfigur, med ansiktet vendt rett mot oss. Hun tar til motmæle mot president Donald Trumps innreiseforbud og stansen i bosetting av flyktninger, som hun mener er både umenneskelig og svekker landets sikkerhet.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Forrige sak

Brasiliansk fengselskaos etter mislykket straffepolitikk

Neste sak

Disciplinens rette vej

Andre saker om Tegneserie

Moderne byggeklosser

En ny tegneserieroman kritiserer sementromantikk og ødeleggende byutvikling i Armenias hovedstad Jerevan,

0 kr 0