Leder / USA Pentagon

Den nye atomalderen

USA relanserer atomkappløpet.

Posted on

Under tre måneder etter at Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) fikk Nobels fredspris for sitt arbeid for å avskaffe atomvåpen, offentliggjorde Pentagon USAs nye atomvåpenstrategi der de ikke bare går inn for å modernisere landets atomvåpen, men også å utvide arsenalet med nye våpentyper. Dermed bidrar USA til å blåse liv i et nytt atomkappløp.

Mens Obama startet sin presidentgjerning med å love atomnedrustning, og endte med å kutte USAs arsenal med 24 prosent, er Trump tilsynelatende mer opptatt av å undersøke spørsmålet han skal ha stilt en utenrikspolitisk rådgiver før han ble valgt: «Hvorfor har vi atomvåpen, hvis vi ikke kan bruke dem?» Dermed snur han en langvarig amerikansk trend, hvor alle presidenter siden Richard Nixon har gjort mer eller mindre solide innhugg i USAs atomvåpenarsenal og dempet disse våpnenes rolle i forsvarsstrategien. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Leder

Placeholder

Korrupt atferd

En tendens i tiden i nesten alle demokratier er velgernes følelse av

0 kr 0
Gå til Toppen