/

Den nye atomalderen

USA relanserer atomkappløpet.

Under tre måneder etter at Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) fikk Nobels fredspris for sitt arbeid for å avskaffe atomvåpen, offentliggjorde Pentagon USAs nye atomvåpenstrategi der de ikke bare går inn for å modernisere landets atomvåpen, men også å utvide arsenalet med nye våpentyper. Dermed bidrar USA til å blåse liv i et nytt atomkappløp.

Mens Obama startet sin presidentgjerning med å love atomnedrustning, og endte med å kutte USAs arsenal med 24 prosent, er Trump tilsynelatende mer opptatt av å undersøke spørsmålet han skal ha stilt en utenrikspolitisk rådgiver før han ble valgt: «Hvorfor har vi atomvåpen, hvis vi ikke kan bruke dem?» Dermed snur han en langvarig amerikansk trend, hvor alle presidenter siden Richard Nixon har gjort mer eller mindre solide innhugg i USAs atomvåpenarsenal og dempet disse våpnenes rolle i forsvarsstrategien. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Den borgerlige dissidenten

Neste sak

Hverdagen midt i krigen

Andre saker om Leder

Tjueårskrigen

Så snart krigslobbyen klirrer med Russland-bjella, hyler republikanerne og demokratene unisont i frykt – med redaksjonell

Sa noen systemisk?

USAs bedriftsledere og konservative politikere vil gjøre alt for at folkebevegelsen skal slå seg til ro

Pengenes andre ansikt

Gjeld har de siste femti årene blitt den dominerende, høyst reelle, men samtidig metafysiske veven som

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.