Iran / Leder / USA Regimeendringspolitikk

På krigsstien

I valgkampen gikk Donald Trump imot regimeendringspolitikken, det vil si amerikanske angrepskriger. Men enhver fred som avhenger av Trump og hans evne til å tøyle sine glefsende rådgivere, er en ytterst skjør fred.

Posted on

Kan en stat først fordømme, uten noen faktisk grunn, en internasjonal nedrustningsavtale den brukte flere år på å forhandle fram, for så å true en annen avtalepart militært? Kan den befale alle andre land til å stille seg bak sine lunefulle og krigerske standpunkt, med trusler om brutale sanksjoner hvis de ikke gjør det? Svaret er ja, hvis landet er USA.

Det gjør det meningsløst å argumentere mot grunnene Det hvite hus oppgir for sin opptrapping mot Iran. Det kan virke som at USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton og utenriksminister Mike Pompeo har sagt til de amerikanske diplomatene og etterretningstjenestene: «Finn et påskudd, så tar vi oss av krigen.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Iran

0 kr 0
Gå til Toppen