Brasil / Leder Høyreradikalisme

Vår tids tese

Hva skjedde i Brasil?

Posted on

I slutten av august var Brasils tidligere president Luiz Inácio «Lula» da Silva klar favoritt i det kommende presidentvalget med opptil 20 prosentpoengs ledelse på meningsmålingene. Da det ble klart at han ikke fikk stille etter en omstridt korrupsjonsdom, trodde landets tradisjonelle høyreside at det ville gi velgerne få andre valg enn å stemme på dem. I stedet fikk de en høyreradikaler, Jair Bolsonaro, som lovpriser diktatur og drap.

«Tropenes Trump» vant med ti prosentpoeng over Fernando Haddad, den mer eller mindre ukjente erstatteren Arbeiderpartiet (PT) måtte sette inn i siste liten. Over 29 prosent av velgerne stemte ikke eller stemte blankt i landet hvor det er lovpålagt å stemme. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Brasil

Demagogfabrikken

Autoritære populister dukker ikke opp fra ingensteds. Det er blitt tydelig i

0 kr 0
Gå til Toppen