/

Vår tids tese

Hva skjedde i Brasil?

I slutten av august var Brasils tidligere president Luiz Inácio «Lula» da Silva klar favoritt i det kommende presidentvalget med opptil 20 prosentpoengs ledelse på meningsmålingene. Da det ble klart at han ikke fikk stille etter en omstridt korrupsjonsdom, trodde landets tradisjonelle høyreside at det ville gi velgerne få andre valg enn å stemme på dem. I stedet fikk de en høyreradikaler, Jair Bolsonaro, som lovpriser diktatur og drap.

«Tropenes Trump» vant med ti prosentpoeng over Fernando Haddad, den mer eller mindre ukjente erstatteren Arbeiderpartiet (PT) måtte sette inn i siste liten. Over 29 prosent av velgerne stemte ikke eller stemte blankt i landet hvor det er lovpålagt å stemme. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Skuffende reforhandling

Default thumbnail
Neste sak

Lysning i Asia

Andre saker om Brasil

Bolsonaros astrolog

Bak valgseieren til Jair Bolsonaro i oktober 2018 finner vi en tidligere astrolog og rabiat antikommunist

Hvem eier Amazonas?

Ideen om klimaintervensjon for å hindre at den brasilianske presidenten overlater regnskogen til jordbruksgigantene møter motstand

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.