Nytt nummer

Dødsspekulasjon, Australias mislykkede asyleksport, Podemos mellom populisme og klasse, Guatemalas korrupsjonskompleks, kanadisk føydalisme, baksiden av det etiopiske miraklet, hvem styrer egentlig i Algerie, paradoksalt placebo, hvem er redd for Kina?, Afghanistans skjebnedager, hvorfor Facebook ikke bygger biblioteker, Veep, Holiday, Simone Weil, Marx’ Shakespeare.

Spor av stil

Naiv blondine møter skurk i Syden: Holiday viser sjåvinistiske klisjéer og uinspirerte samtaler i pent vær. Den konsekvente regien indikerer at dette er utslag av bevisste valg.

Reservert for abonnenter. Logg inn.

Placeholder

Verdimuren

For å forhindre en potensiell venstrebølge forsøker liberale nå å bygge en «mur av verdier» for å gjøre venstresiden suspekt. Tilfeldigvis har løgnaktige beskyldninger om en antisemittisk venstreside dukket opp samtidig i Frankrike, Storbritannia og USA.

For en europeisk vår i mai

Den europeiske venstresiden er enige om at EU-traktatene er et hinder for progressiv politikk. Men mye kan allerede gjøres innenfor dagens regelverk, mener Yanis Varoufakis, tidligere finansminister i Hellas og medstifter av den transnasjonale Bevegelsen for demokrati i Europa 2025 (DiEM25).

0 kr 0
Gå til Toppen