Supportere mot regimet

Protestene mot regimet i Algerie viser ingen tegn til å avta etter at Abdelaziz Bouteflika gikk av i april. En spydspiss i demonstrasjonene har vært fotball­supporterne, som lenge har brukt tribunene til å kritisere makten.

Ute nå!

Russiagates gavepakke til Trump, Assange fra helt til fiende, Ukrainas språknasjonalisme, Sudans gryende revolusjon, politikk på algeriske tribuner, Kinas taiwanske gulrot og pisk, bedriftsstatens avpolitisering av politikken, EU-imperiet slår sprekker, ekstremisme i regjeringskorridorene, hestesko-klisjeen, musikkfilm, Mellom linjene, Fløgstad om Eribon, merkantilismens historie, Notre-Dames forvandling, CIA-agentens superhelter.

CIA-agentens superhelter

Han har latt Batman framstå som ateist, og plager andre superhelter med falske familier og angst for å ikke innfri farsrollen. Den tidligere CIA-agenten Tom King skaper superheltmagi ved å gjøre sjangeren mer menneskelig.

Bedriftsstatslederne

Mange hevder høyre-venstreskillet er erstattet av liberale mot populister, av Macron mot Trump. Men bakenfor de ofte påklistrede forskjellene er de begge et resultat av ledelsestenkningens erobring av politikken.

Ukuelige Assange

Med publiseringen av millioner av hemmelige dokumenter har Julian Assange gjort jobben man forventer av journalistene. Er det derfor disse nå synes å ha forlatt ham når han trenger deres støtte som mest?

Gulrot og pisk

De kinesiske lederne presser andre land til å isolere Taiwan internasjonalt, samtidig som de forsøker å lokke vanlige taiwanere over stredet med universitetsplasser, jobber og skattefritak.

0 kr 0
Gå til Toppen