Ute nå!

Unesco-paradokset, nynazistisk samrøre i Tyskland, venstredilemma i Danmark, USA fremmedgjør sine allierte i Latin-Amerika, polemikk i USA om etnisk statistikk, de forsvunne i Libanon som ikke ville forsvinne, Modis grep om makten i India, kraftprivatisering i Frankrike, myten om privatiseringens goder, den europeiske papirhæren, Goliat, Det siste kuppet, The Loudest VoiceKeynes og fredens pris,  tegneserie: etter opprørets håp.

Mr. Fox

Etableringen av den rånete fjernsynskanalen Fox News var bare en av Roger Ailes’ mange meritter. Serien The Loudest Voice skildrer både karrieren og det noe ustyrlige privatlivet til mannen som var en politisk maktfaktor i USA gjennom et halvt århundre.

Etter opprørets håp

To reportasjebøker fra Ukraina og Syria beskriver fra gateplan splittelse og krig etter forhåpningsfulle opprør. Bøkene peker ikke på løsninger, men sier mye om drivkreftene bak de internasjonale brennpunktene.

Venstredilemma i Danmark

Socialdemokratiet har overtaget magten efter valget i Danmark, med støtte fra centrum og venstrefløjen, der sættes i et dilemma: Skal de acceptere en «stram» udlændingepolitik i bytte for indrømmelser på sociale og grønne spørgsmål?

«Hva er din rase?»

I over to århundrer har innbyggerne i USA måttet oppgi sin «rase» i folketellingene. Statistikken brukes mot diskriminering, men kan også forsterke etniske identiteter og legitimere skillene den skal bekjempe.

Indonesia valgte demokrati

I en tid med økende islamistisk intoleranse i landet med flest muslimer i verden, ble Indonesias reformvennlige president Jokowi gjenvalgt i april. Prisen var å alliere seg med de konservative som i fjor fikk kastet guvernøren i Jakarta for blasfemi.

0 kr 0
Gå til Toppen