Ute nå!

Huawei og allmenningene, Corbyn-kontroversen, Kommunisme og eiendomsrett på Cuba, Indonesia valgte demokrati, Irans doble hær, Agadez – Europas skanse i Sahara, Slik erobret Salvini Italia, Sosialisme i USA, feministbølge i Chile, Film: Her smell, Tre kvinner, Eksistensialismens gjenkomst, Sovjetunionens siste helt, Hva skjedde med Bob Woodward?

Indonesia valgte demokrati

I en tid med økende islamistisk intoleranse i landet med flest muslimer i verden, ble Indonesias reformvennlige president Jokowi gjenvalgt i april. Prisen var å alliere seg med de konservative som i fjor fikk kastet guvernøren i Jakarta for blasfemi.

En film på trods

Jafar Panahis Tre kvinder kan læses som en allegori over filmskaberens rigide arbejdsvilkår, men filmen er stærkest som en antropologisk beretning om en del af Iran, vi sjældent hører om.

Supportere mot regimet

Protestene mot regimet i Algerie viser ingen tegn til å avta etter at Abdelaziz Bouteflika gikk av i april. En spydspiss i demonstrasjonene har vært fotball­supporterne, som lenge har brukt tribunene til å kritisere makten.

0 kr 0
Gå til Toppen